Sinisiltä EI autoilijoiden kyttäämiselle!

lokakuu 27, 2020 | Uutiset Yleinen

Sinisiltä EI autoilijoiden kyttäämiselle!

Siniset vastustaa Keskustan ehdotusta ajoneuvojen seurantaan perustuvasta liikenteen verotuksesta.

”Hallituspuolue Keskusta on unohtanut maaseudun. Keskustan esitys ajettuihin kilometreihin perustuvasta verolla tarkoittaisi, että ihmisten autoja seurattaisiin jonkinlaisella satelliittiseurannalla. Esitys ei ole uusi, vaan Keskusta tarjosi sitä jo viime hallituskaudella. Silloin nimenomaan Siniset saivat esityksen torpattua. Tällainen kyttäysjärjestelmä ei sovi jatkossakaan Sinisille. Yksityisautoilun kuuluu olla yksityistä”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

”Vaikka seurantajärjetelmä koskisi tulevaisuudessa vain uusia ajoneuvoja, on se investointina kallis niin auton omistajalle sekä koko yhteiskunnalle. Tällä hetkellä Suomessa on jo olemassa ajettuihin kilometreihin perustuva verotusmalli, jonka nimi on polttoainevero, ja kaikki muu olisi epäreilua lisäverotusta. Autoilun verotusta pitää madaltaa esimerkiksi poistamalla autovero, jolloin saamme Suomen autokannasta uudemman, turvallisemman ja ympäristöystävällisemmän.”

Siniset on elokuussa esittänyt myös polttoaineveron korotusten perumista.

”Tämä hallitus, jossa Keskustakin ilolla on mukana, kiristää polttoaineiden verotusta ja vaikeuttaa maaseudun asemaa entisestään. Siniset tahtovat päinvastoin alentaa polttoaineiden verotusta, koska verotasomme on jo merkittävän korkea, ja autoilu on etenkin harvaan asutulla alueella pakollista toimeentulon turvaamiseksi”, jatkaa Kulmala.

Lisätietoja:

Kari Kulmala

Sinisten puheenjohtaja

karikulmala@hotmail.com