Siniset vaatii koronakorotusta hoitajien palkkoihin

joulukuu 8, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset vaatii koronakorotusta hoitajien palkkoihin

Siniset esittää koronakorotusta hoitajien palkkoihin tulevassa budjetissa. Lisäksi puolue esittää panostuksia hoitoalan työhyvinvoinnin parantamiseen esimerkiksi turvaamalla riittävät lepoajat.

“Hoitajien arvostuksen on näyttävä teoissa ja palkoissa. Koronakriisissä hoitajat ovat eturintamalla, ja heitä ilman Suomi ei pärjäisi päivääkään. On hallituksen vastuu huolehtia, että kaikissa kunnissa voidaan palkata riittävä määrä henkilökuntaa työn vaativuutta vastaavalla palkalla. Lisäksi hoitajien jaksamiseen on panostettava erityisen paljon nyt, kun työ on entistäkin paineistetumpaa ja kriittisempää”, vaatii Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset korostaa, että hoitoalan veto- ja pitovoiman parantaminen on keskeinen osa Suomen turvallisuutta.

“Toimiva terveydenhuolto on kriittisen tärkeä osa turvallista yhteiskuntaa. Suomi on ennennäkemättömissä ongelmissa, jos ammattitaitoiset hoitajat poltetaan kriisin aikana loppuun. Hoitotyö on vaativaa ja tärkeää, ja koronan myötä jokainen etulinjan työntekijä joutuu myös ottamaan riskin omasta terveydestään. On oikeus ja kohtuus, että tällainen riski kompensoidaan reilusti rahana”, sanoo Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Siniset julkaisee tulevalla viikolla vaihtoehtobudjetin, jossa esitetään lisärahoitusta hoitajien palkkoihin ja panostuksia työhyvinvointiin.

Lisätietoja:

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja
karikulmala@hotmail.com
puh. 0505132213

Tiina Ahva, Sinisten 1. varapuheenjohtaja
tiina.ahva@gmail.com
puh. 0504346920