Siniset vaatii kansanäänestystä EU:n elvytyspaketista

syyskuu 11, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset vaatii kansanäänestystä EU:n elvytyspaketista. Asiasta on käynnissä kansalaisaloite, jonka taakse myös Siniset asettuu. Siniset pitää elvytyspakettia epäoikeudenmukaisena ja vastuuttoman kalliina.

“EU:n elvytyspaketti on peruuttamaton askel kohti liittovaltiota, jossa suomalaisille jää vain maksajan ja myötäilijän rooli. Vastuuton rahan jakaminen talouttaan huonosti hoitaneille Etelä-Euroopan maille on epäoikeudenmukaista ja väärin suomalaisia kohtaan. On käsittämätöntä, että kotimaata kurjistetaan, mutta EU:ta elvytetään”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset esittää, että elvytyspaketista on järjestettävä suora kansanäänestys. Lisäksi Siniset on aiemmin esittänyt, että talouttaan vastuuttomasti hoitaneet maat voitaisiin erottaa euroalueesta.

“EU:n elvytyspaketti on ristiriidassa EU:n omien periaatteiden kanssa ja maksaa Suomelle miljardeja. Siniset pitää itsestäänselvänä, että näin merkittävää päätöstä ei voi tehdä kysymättä kansalta. Siksi suomalaisille on annettava mahdollisuus äänestää asiasta”, toteaa Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Lisätietoja:

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja

p. 0505132213

Tiina Ahva, Sinisten 1. varapuheenjohtaja

p. 0504346920