Siniset julkaisi vaihtoehtobudjetin – lisäpanostuksia turvallisuuteen ja perheille, vähemmän velkaa kuin hallitus

joulukuu 15, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset julkaisi vaihtoehtobudjetin – lisäpanostuksia turvallisuuteen ja perheille, vähemmän velkaa kuin hallitus

Tiedote 15.12.2020

Siniset on julkaissut oman vaihtoehtobudjettinsa vuodelle 2021. Vaihtoehtobudjetti lisää panostuksia erityisesti kolmeen asiaan: perheille, turvallisuuteen ja koko Suomen elinvoimaisena pitämiseen.

Siniset keventäisi lapsiperheiden verotusta, lisäisi poliisien määrää tuhannella, peruisi polttoaineveron korotuksen sekä tukisi pienviljelijöitä ja lähiruuan tuotantoa. Lisäksi Siniset keventäisi työnteon verotusta kaikilta pieni- ja keskituloisilta sekä alentaisi pienten eläkkeiden verotusta.

“Sinisten vaihtoehtobudjetti on turvallisuus- ja perhebudjetti, joka auttaa Suomen jaloilleen. Suomi tarvitsee nyt isänmaallista elvytystä, jotta koronakriisin vaikutuksista toivutaan. Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, ja se tärkeysjärjestys alkaa aina turvallisuudesta ja perheistä”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset ottaisivat 250 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin Marinin hallitus. Tämä on myös vähemmän velkaa kuin esimerkiksi Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa. Lisäksi Siniset esittää 12 työllisyystoimea.

“Marinin hallituksen talouspolitiikka on hataralla pohjalla ja perustuu velkavuoreen, joka jätetään seuraavien sukupolvien maksettavaksi. Ainoa kestävä reitti ulos koronakriisistä on tukea suomalaista työntekoa ja yrittäjyyttä. Hallitus on ollut haitallisen hidas, joten sille on tarjottava vaihtoehto. Nyt tarvitaan työllisyystoimia – tulos tai ulos”, painottaa Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Sininen vaihtoehtobudjetti on kokonaisuudessaan luettavissa verkkosivuilla (linkki) sekä pdf-liitteenä.

Lisätietoja:

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja

karikulmala@hotmail.com
puh. 0505132213

Tiina Ahva, Sinisten 1. varapuheenjohtaja

tiina.ahva@gmail.com
puh. 0504346920