Siniset: Hallituksen työllisyystoimet jäävät torsoksi

syyskuu 19, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset kritisoi hallituksen ensi vuoden budjettiesitystä uskottavien työllisyystoimien puuttumisen vuoksi.

”Budjettiesityksen työllisyyspaketti jää torsoksi. Hallitus toivoo, että työmarkkinajärjestöt tekevät heidän puolestaan vaikeimmat päätökset, kuten eläkeikää lähestyvien ihmisten työllisyyden parantamisen. Tämä on vastuun pakoilemista. Senhän hallitus osaa, kun on sitä jo yli vuoden harjoitellut”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

”Hallitus on harjoitellut myös valtion velanottoa ja jatkaa samalla tiellä. Ensi vuoden budjetin alijäämä paisuu kaiken muun otetun velan lisäksi vielä lähes 10,8 miljardilla eurolla. Tätä velanottoa perustellaan koronalla, vaikka joukossa on aivan tavallisia poliittisia hankkeita. Uskokoon ken haluaa!”

Siniset korostaa työllisyystoimien tarvetta budjetissa.

”Hallitus on unohtanut, että Suomen talous kääntyy nousuun vain työn tuottavuutta lisäämällä ja työpaikkoja luomalla, ei kuuden tunnin työpäivillä. Hallitus on selvästi pettämässä itseään työllisyystavoitteiden osalta” sanoo Kulmala.

”Budjetissa on toki valonpilkkujakin. Jatkossa voi maaseudullakin entistä halvemmalla kulkea työmatkat polkupyörillä, kun työsuhdepolkupyörille koittaa verovapaus. Tätä uudistusta erityisesti pitkien matkojen maaseudulla odotetaan vesi kielellä!” jatkaa Kulmala.

Lisätietoja:

Kari Kulmala
Sinisten puheenjohtaja
puh. 050 513 2213